Matematik

Lidt hjælp til mat.

09. januar 2005 af Hjælp.... (Slettet)
Omkostningerne = O(x)ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved:

O(x) = x^3-30x^2 +500x+30

Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton.

Bestem det antal tons, som virksonheden skal fremstille pr. uge, hvis fortjenesten skal være maksimal.

Har lidt problemer med denne opgave. Håber der er nogle, som kan hjælpe??

Svar #1
09. januar 2005 af Hjælp.... (Slettet)

Nogle som kan hjælpe mig lidt på vej?????

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

Differentier og find max...

Svar #3
09. januar 2005 af Hjælp.... (Slettet)

ok.. jeg har prøvet at differentiere, men diskriminanten bliver negativ, dvs. der ikke er nogle løsninger, så synes jeg, det er svært at finde max..?

Svar #4
09. januar 2005 af Hjælp.... (Slettet)

Hvis man sætter f`(x) = o, så er der ikke nogle løsninger.. Hvordan skal jeg så bestemme max?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

Fortjenesten er givet ved:

F(x) = 308x - x^3-30x^2 +500x+30

Er det den du har differentieret?

Svar #6
09. januar 2005 af Hjælp.... (Slettet)

ok.. Nej, det er ikke den, jeg har brugt... Sikker på, at det er rigtigt at sætte 308x foran i ligningen for f(x)?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

Fortjeneste er:

Indtægter minus omkostninger.

Er det ikke det, vi gør? Det vil jeg absolut mene...

Svar #8
09. januar 2005 af Hjælp.... (Slettet)

nåh ja... tak for hjælpen...

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2006 af Am0k (Slettet)

Nogen der kan forklare mig opgaven lidt grundiger?

Skriv et svar til: Lidt hjælp til mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.