Matematik

Differentiabilitet

17. oktober 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej derude.

Skal undersøge om funktionen f(x) = { x2 for x ≥ 0 OG x for x < 0 } er differentiabel for x = 0.

Har kigget noter og bøger igennem, men er stadig blank. :(

Funktionen er kontinuert for x = 0, men så kan jeg heller ikke komme videre.

Håber i kan og gider at hjælpe mig.

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af peter lind

se på differenskvotienten for h -> 0 fra henholdsvis højre og venstre. f(x) vil være differentiabel netop hvis begge grænseværdier eksisterer og er ens.


Svar #2
17. oktober 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Kan se den ikke er differentiabel i et punkt, når jeg kigger på den tegnede graf.

Men hvordan viser jeg det på papir matematisk ?

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af peter lind

Se #1


Skriv et svar til: Differentiabilitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.