Matematik

Fortegnsfejl.

17. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Jeg har en funktion: f(x)=x2-4x-5

For at udregne d:
d=b^2-4ac <=> d=(-4)^2 - (4*1*(-5) = 16-(-20) = 36? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af kiuwr (Slettet)

Som jeg kan se er det rigtigt(: men man sætter vidst ikke 4ac i parantes. det skal bare vær d=(-4)2-4*1*(-5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

X=(-b±√d)/2a

sæt ind i formelen


Svar #3
17. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Jeg får:

x=(-(-4)±√36))/2

x= 6          

eller

x=-2
?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2009 af kiuwr (Slettet)

det giver 5 eller -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

#1

man sætter netop 4ac i parentes. På lommeregneren behøves man ikke da den i dette tilfælde selv skifter fortegn.

d = b2-4ac

I dette tilfælde d = (-4)2-(4*1*(-5)) = 36

For løsning af andengradsligningen:

solve(x2-4x-5, {x})

{x = 5}, {x = -1}


Skriv et svar til: Fortegnsfejl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.