Matematik

Parabler

17. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

Et andengradspolynomium f har følgende forskrift:

f(x)= x^2 -6x + c

a) Bestem, for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop én rod.

Opgaven skal besvares uden hjælpemidler. Er der nogen der har en idé om hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af mathon

hvordan er sammenhængen
mellem
antal løsninger
og
fortegnet for diskriminanten?


Svar #2
17. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

Er der ikk kun en løsning?  så er d = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Helt rigtigt, så skal du bare løse den ligning. Skriv d op og løs med hensyn til c.


Svar #4
17. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

d = -6^2 - 4 * 1 * c = 0

Hvordan isolerer jeg så c?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af mathon

f(x) = 1x2 + (-6)x + c

a = 1
b = (-6)

d = b2 - 4ac = (-6)2 - 4·1·c = 0


Svar #6
17. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

skal jeg så bare gøre sådan:

(-6)^2 - 4c = 0 eller 36 - 4c = 0 (Man dividerer med 4 på begge sider af lighedstegnet) og dermed er x = 9


Svar #7
17. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

jeg mener c = 9


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

#7 Jep :) Så hvad er f(x) så?


Svar #9
17. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

Jamen altså hvis jeg udregner x skal jeg bruge formlen -b/2a og her får jeg x = 3, og når jeg sætter 3 ind på x's plads og 9 ind på c's plads så får jeg f(x) = 0

Men det er vel også de fleste andengradspolynomier der bliver 0


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. oktober 2009 af mathon

f(x) = x2 - 6x + 9 = x2 - 2·x·3 + 32 = (x - 3)2


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.