Matematik

Potensvækst?

18. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

BMI (Body mass Index) er et mål for kroppens fedtmasse. Det udregnes ved formlen BMI = m*x^-2, hvor m er personernes vægt, målt i kg, og x er højden, målt i meter.

Personerne A og B vejer begge 80 kg, og A er 6 % højere end B.

a) Hvor mange procent er A's BMI mindre end B's BMI?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af Isomorphician

Benyt formlen:

((1+(p/100)a) - 1) * 100 %

hvor p er væksttallet (6 i din opgave)


Svar #2
18. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

((1+(6/100)^-2)-1) * 100 % er det sådan det skal indskrives på lommeregneren? Jeg får et tal der ikke stemmer overens med facitlisten...Facit= BMI falder 11 %


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2009 af Isomorphician

Arh...der mangler vist en parentes:

(((1 + (6/100))^-2) - 1) * 100 %

Min fejl...


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2009 af mathon

Fy = Fx-2

Fy = 1,06-2 = 0,889996

BA /BB = 0,889996/1

(BA-BB)/BB = (0,889996-1) ≈ -0,11

((BA-BB)/BB)·100% = -0,11·100% = -11%

                                               A's BMI er 11 % mindre end B's BMI


Svar #5
18. oktober 2009 af Hey1990 (Slettet)

Tusind tak til jer begge xD Det hjalp rigtig meget!


Skriv et svar til: Potensvækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.