Engelsk

Hjælp til engelsk grammatik

19. oktober 2009 af Cilje* (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig skal rette mine grammatiske fejl i min stil, men kender ikke regler for dem. og kan derfor ikke skrive hvad fejlen er.

- Ourself eller ourselves?

- Body's eller bodies?

- don't eller doesn't ?

Og en sætnig jeg ikke kan finde ud af  hvad der skal være i stedet for 'is' :

- attendance is all the things students are doing every day.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af Rørbæk (Slettet)

Ourself eller ourselves?
Ourself = ental, ourselves = flertal. Ord med "-f" bliver i flertal lavet om til "-ves" (knife -> knives, leaf -> leaves osv.)

Body's eller bodies
Body's er genetiv - generelt er ord med apostrof genitiv. (lige bortset fra ordet "dets", da det bliver "its", og ikke "it's", da dette jo er sammentrækning af "it is".
Bodies er flertal. Ord der ender med "-y", bliver som regel lavet om til "-ies" i flertal.

Don't eller doesn't
Don't: Flertal (samt "I don't...")
Doesn't: Ental (skal også bruges ved ord som "every-/any-/somebody/-one" osv., da disse betragtes som værende utællelige.

Den sidste sætning er lidt tricky, fordi "is" henviser til én ting, og her omtaler du "alle tingene".
Hvis du nu bruger den regel jeg omtalte i  don't/doesn't-afsnittet, så prøv om du kan finde noget at skifte "all the things" ud med :o)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2009 af Anni123 (Slettet)

Ourselves = os selv i fleretal.

Body's= kroppens ( ental) Bodies = flere kroppe? (kan ik helt huske hvad krop hedder i fleretal)

Don't = I, you, we (1 og 2 persons ental og 1. 2 og 3 persons fleretal kan bruges i denne sammenhæng). Doesn't bruges i 3 persons ental, = he doesn't like it, it doesn't make sense osv.

Attendance = ental. Bør "is" ik være rigtig nok?

 "are doing everyday" Rettet = " all the things students do everyday.


Svar #3
19. oktober 2009 af Cilje* (Slettet)

1000 tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2009 af rakijovic

Rikke (Rørbæk), sweetheart, 'ourselves' kan pr. definition ikke have en entalsform og derfor er det absurt overhovedet at nævne det ikke-eksisterende refleksive pronomen 'ourself'.

The body's = kroppens
the bodies = kroppene
the bodies' = kroppenes

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Hjælp til engelsk grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.