Matematik

lineære funktioner

19. oktober 2009 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

heej

nogen kan hjælpe med denne opgave: om en lineære funktion oplyses at f(8)=2 og punktet (-4,6) ligger på grafen for f.

a. beregn regneforskriften

b. løs ligningen f(x)=20


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af Isomorphician

a)

Du har to punkter:

(-4, 6) og (8, 2)

a findes ved: a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

b findes ved at indsætte værdien for a, og x1 og y1 i: y1 = ax1 + b

b)

løs: 20 = ax + b


Svar #2
19. oktober 2009 af IraQiiia (Slettet)

taak for hjælpen :)


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.