Matematik

andengradsligning

20. oktober 2009 af horn83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

    ax^2+(a+2)x -3 = 0 

Hvad gør jeg ?

Min tanke er :

ax^2 + ax + 2x -3 = 0 

men hvad så nu ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af peter lind

Der er ingen grund til at skille a og 2 fra hinanden. Du skal finde deskriminanten, som vil være afhæng af a, på sædvanlig måde alså D = B2-4A*C og bruge denne til at løse ligningen på sædvanlig måde.


Svar #2
20. oktober 2009 af horn83 (Slettet)

ja det forstår jeg men hvad er så a b og c?

a= 1 b= 0 og c =-3

eller hvad for jeg kan ikke finde det rigtige svar...

men på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af peter lind

Du har ax2+(a+2)x -3 = 0 og at A, B og C er defineret ved Ax2+Bx+C=0. Ved at sammenligne de to udtryk kan du se ; hvad A, B og C er.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.