Matematik

Polynomier

20. oktober 2009 af horn83 (Slettet)

En elev skal løse ligningen x^2 - x = x

han dividere på begge sider af lighedstegnet og får

x-1 = 1

eleven slutter at der kun er én løsningen nemlig x=2

er det korrekt ?

svaret siger at det er det ikke det kan også være x=0 , men hvordan fan finder man ud af det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af peter lind

Ikke helt. Man skal sikre sig at man ikke deler med 0. x=0 er også en løsning. Det er bedre at trække x fra højresi over på venstre side og sætte x uden for en parantes.


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.