Matematik

andengradsligning HJÆLP

20. oktober 2009 af horn83 (Slettet)

Så nu prøver jeg igen for jeg kan ikke fatte det !

Hvordan løser man denne andengradsligning :

ax2 + (a + 2 )x - 3 = 0

Jeg vil gerne hvis der er en der gider starte på den eller bare opstille hvikle tal der er a, b og c.

Jeg kender løsningen men kan ikke finde der hen !


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af SuziihShakur (Slettet)

ax^2 + (x*a+x*2) -3


Svar #2
20. oktober 2009 af horn83 (Slettet)

mere hjælp`?...


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af SuziihShakur (Slettet)

har skrevet til dig privat


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2009 af mathon

b = (a+2)
c = (-3)

d = b2 - 4ac = (a+2)2 - 4a·(-3) = (a+2)2+12a
hvis (a+2)2+12a ≥ 0  dvs hvis a≥0
er

x = (-(a+2)±√((a+2)2+12a))/(2a)   


Svar #5
20. oktober 2009 af horn83 (Slettet)

Hej Mathon ...

Ja så langt er jeg med. Problemet er at resultatet skal give :

x1 = -15,7

x2 = - 0, 254


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=749354


Skriv et svar til: andengradsligning HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.