Dansk

Hjælp? Hvad betyder disse ord?

20. oktober 2009 af xSøren (Slettet)

Sekulaniseret

Yerdslige

Gejstlige

håber i kan hjælpe. (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

gejstlig har noget at gøre med kirke eller præsteskab....


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2009 af Chicher (Slettet)

Ved sekularisering forstås den proces, hvor forskellige felter indenfor samfund og kultur unddrages kirkelig eller religiøs kontrol.

Skal der virkelig stå yerdslige?

Gejstlighed er vidst en fællesbetegnelse for præstestanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af MarieElgaard (Slettet)

Der skal måske stå verdslige?
Det er det modsatte af gejstlige, som altså dækker over alt, hvad der ikke har med kirken eller religion at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2009 af maisen25 (Slettet)

Sekulaniseret - Går ud fra at der skal stå sekulariseret? = Verdsliggørelse - Samfundet frigjort fra det religiøse grundlag og stat og kirke er adskilt.

Yerdslige - Verdslig? = Jordisk, noget der har med det materielle liv at gøre. Hvis man verdsliggør noget kan det også betyde at man gør det mindre præget af religion

Gejstlige: Har med kirke eller præsteskab at gøre - altså det modsatte af verdslig
 

Alle forklaringer er tjekket i en nudansk ordbog eller fremmedordbogen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2009 af mathon

sekularisering:

sekularisering = verdsliggørelse = samfundslivets frigørelse fra det religiøse grundlag; statens overtagelse af kirkegodset.

samfundet styres ikke længere efter kirkeligt dekret.

et sekulært land har gennemført dette åndelige og praktiske brud med dets forudgående kirkestyre og har lovsikret og formaliseret dette i en rigserklæring/grundlov.


Svar #6
25. oktober 2009 af xSøren (Slettet)

mange tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Hjælp? Hvad betyder disse ord?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.