Matematik

mat-opg

09. januar 2005 af mesh (Slettet)
Hej. er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

a)I 1994 kostede 1 liter fyringsolie 5,23kr.
prisen stiger med 2% pr. år.

b) Hvor mange procent er den steget på 10 år?

Jeg skal bruge renteformlen i opgave a, men hvordan skal jeg regne opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2005 af frodo (Slettet)

b) 0,02^10 *100 %

Og øhh. Hvad skal du o a)

Svar #2
09. januar 2005 af mesh (Slettet)

nej, vrøvl. Det er vækstformlen

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

Ja, men hvad skal du? Der er intet spg. knyttet til a...

Svar #4
09. januar 2005 af mesh (Slettet)

a) Hvad koster 1l olie om 10 år?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

a) brug renteformlen, som du selv siger
b) resultatet fra a) divideret med 5,23,- * 100%

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

b) (resultatet fra a)- 5,23,-) divideret med 5,23,- * 100%

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

#1 er vist ikke rigtigt
a) (1,02^10)*5,23 kr.=6,38 kr.
b) (1,02^10-1)*100%=22%

Svar #8
09. januar 2005 af mesh (Slettet)

tak for hjælpen!

men der er dukket også en anden opg frem som jeg ikke kan løse.

En bakteriekultur forøges med 10% i timen. Efter 15 timer bevirker et giftstof at væksten standses, og derefter formindskes bakteriekulturen med 40% i timen.

opg a) Hvor mange timer (ca.) går der, før end antallet af bakterier er nede på den oprindelige niveau?

opg b) Hvor lang tid går der, før end bakteriekulturen er praktisk taget udryddet?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

a) Efter 15 timer har du (1,10^15) af den oprindelige mængde, så du skal løse ligningen (1,10^15)-(0,60^x)=1,00. Er du med?

b) Samme princip: (1,10^15)-(0,60^x)=0 <=> 1,1^15=0,6^x

Svar #10
09. januar 2005 af mesh (Slettet)

jaah jeg er med.. men ville du ikke hjælpe mig med at isolere x?

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. januar 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Brug formlen log(a^x)=x*log(a).

Skriv et svar til: mat-opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.