Matematik

Forskrift - pædagogisk forklaring

21. oktober 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

hej. jeg har et stykke i matematik.. y=-x^2-x+2
skal finde forskriften.. en kan hjælpe? 2tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

det er jo en funkiton/forskrift du har der....

y=-x^2-x+2    er en forskrift

?????


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2009 af mathon

forskriften
foreskriver "hvad der skal gøres med x for at få y"

her
kvadrer x og multiplicer med (-1)
subtraher herfra x
og adder 2

kan heldigvis skrives mere kort og kontant

f(x) = -x2-x+2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

skriv hele den oprindelige opgavetekst her, hvis du vil have hjælp


Skriv et svar til: Forskrift - pædagogisk forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.