Matematik

beregn koordinaterne til skæringspunkterne

21. oktober 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved f(x) = 4sin(x) -2 , x∈ [0, 3pi]

Beregn koordinaterne til skæringspunktetne mellem funtionens graf og x-aksen.

Jeg tror at jeg skal bruge X1= sin-1 (a).

Men jeg kan jo ikke bare tage sin-1 af -2

Så hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af mathon

4sin(x) - 2 = 0

4sin(x) = 2

sin(x) = 0,5

sin(xo + p·π) = 0,5   p ∈ {0,1,2,3}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2009 af mathon

c


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2009 af mathon

rettelse til #1:

xo1= π/6        xo2 = 5π/6

hvoraf

x = π/6 + p·2π for p∈{0,1}
samt
x = 5π/6 + p·2π for p∈{0,1}

opsummeret

x = (π/6)•n  n∈{1,5,13,17}


Skriv et svar til: beregn koordinaterne til skæringspunkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.