Matematik

centrum og radius for en kugle

22. oktober 2009 af mia jensen (Slettet)

hej, jeg har et lille spørgsmål.

jeg er bleve stillet denne opgave: beregn centrum og radius for en kugle der har denne ligning. (x^2+y^2+z^2)/9 = 9

skal jeg så bare "opfinde" nogle punkter selv?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2009 af mathon

x2+y2+z2 = 92

(x-0)2 + (y-0)2 + (z-0)2 = 92      til sammenligning med

(x-a)2 + (y-b)2 + (z-c)2 = r2      som har centrum C(a,b,c) og radius r


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2009 af daddy (Slettet)

er du sikker på at du har skrevet ligningen rigtigt ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2009 af Isomorphician

Gang med 9 på hver side:

x2 + y2 + z2 = 81 <=>

(x-0)2 + (y-0)2 + (z-0)2 = 92


Svar #4
22. oktober 2009 af mia jensen (Slettet)

#2
 

er du sikker på at du har skrevet ligningen rigtigt ind?

ja, de er jeg, hva da?


Skriv et svar til: centrum og radius for en kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.