Matematik

Hjælp søges ,s

22. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

Hej.

Jeg har problemer med en matematik opgave , Mat A.

En cirkel har centrum i punktet C (1,2) og går gennem punktet A(2,4)

Bestem en ligning for cirklen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af peter lind

Cirklens ligning er (x-a)2+(y-b)2=r2, hvor a og b er koordiaterne for centrum og r er cirklens radius.


Svar #2
22. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

hvad er så a og hvad er b ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2009 af peter lind

Koordinaterne for centrum af cirklen.


Svar #4
22. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

er det så (x - 1 )^2 + (y - 2)^2 = r^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

(a,b) er centrum. I dit er centrum i punktet C(1,2), dvs a = 1, b = 2.
r2 kan du finde ved det at du kender et punkt A(2,4) som cirklen gennemløber.

Afstanden fra centrum til punktet er
(2-1)2+(4-2)2 = 5, denne er din radius for cirklen.

Hermed har vi cirklens ligning
(x - 1)2  + (y - 2)2  = 5


Svar #6
22. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

tusind tak, så har jeg et andet spørgsmål;

Bestem koordinatsættet til hvert af cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets akser ? ,s  Det forstår jeg ikke .


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:Cirkelligning.png

Svar #8
22. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

mange tak, fed tegning, og nu forstår jeg godt hvordan du har fundet frem til det,

Og hvordan beregnerjeg så arealet af den del af cirklen, der ligger i 1. kvadrant ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning 

Vedhæftet fil:Cirkelafsnit.png

Skriv et svar til: Hjælp søges ,s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.