Matematik

Parabel hjælp (let)

22. oktober 2009 af Exposed21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har lidt problemer med at finde det rigtige resultat til denne opgave:

y= (x - 4)^2 + 2

Hvor jeg skal finde toppunktet.

Håber nogen kan hjælpe

Hilsen Peter


Brugbart svar (4)

Svar #1
22. oktober 2009 af Duffy

Det er let.

Eftersom y = (x - 4)^2 har toppunkt i (x,y) = (4,0)  - [4 er jo dobbelt rod]

vil y= (x - 4)^2 + 2 have toppunkt i (x,y) = (4,2) .

Udregn alternativt parentesen og brug toppunktsformlen, men det er lidt træls...


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. oktober 2009 af NejTilSvampe

 du kan jo starte med at gange parentesen ud og se hvad der sker.

brug en af kvadratsætningerne.

y= x^2+4^2-2*4*x  +2 

y = x^2-8x+18

brug toppunktsformlen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2009 af NejTilSvampe

 #1 - klogt tænkt, men #2 vil være en gennerel fremgangsmåde. Svaret i #1 er en glimrende genvej i det her tilfælde.


Svar #4
22. oktober 2009 af Exposed21 (Slettet)

Hvis jeg skal udregne det alternativt, kan du så forklare mig hvordan det gøres?


Svar #5
22. oktober 2009 af Exposed21 (Slettet)

Ok never mind - got it-- 1000 tak gutter for hjælpen :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2009 af mathon

y = f(x) = (x - 4)2 + 2

(x - 4)2 ≥ 0 for alle x∈R

f(x) har derfor
minimum 2  for x = 4

toppunkt (4,2)


Skriv et svar til: Parabel hjælp (let)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.