Matematik

Parameterfremstilling

23. oktober 2009 af NejTilSvampe

 Hejsa, jeg har to punkter A(2,-3) og B(-7,-8), jeg er ikke sikker på hvordan man finder parameterfremstillingen for linjen der går gennem A og B, men mit bud vil være  (-7-2, -8+3) altås (-9,-5)  er det korrekt?

mit næste problem er hvordan jeg finder parameterfremstillingen for linjen der står vinkelret på AB og går gennem punktet A. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

En parameterfremstilling for linien skrives OP + t*P0P, t er et reelt tal. OP er stedvektoret til et af punkterne. Du skal tegne det op.


Svar #2
23. oktober 2009 af NejTilSvampe

  okay, så min stedvektor er f.eks. (2,-3), men hvad er P0P, gætter på det kunne være stedvektoren til det andet punkt? Hele emnet mangler i min bog så det er rent gætteri. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2009 af mathon

OP = OB + t·BA


Svar #4
23. oktober 2009 af NejTilSvampe

sry dobbelt post, er for træt til det her..


Svar #5
23. oktober 2009 af NejTilSvampe

...


Svar #6
23. oktober 2009 af NejTilSvampe

Vil det her være svaret på opgaven? Er notationerne korrekte?

Vedhæftet fil:parameterfremstilling.gif

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

OK


Svar #8
24. oktober 2009 af NejTilSvampe

 OK ? hvad skal det sige?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

At den er rigtig. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er fordi du ikke gider tegne det op, som jeg sagde. Min generelle fremstilling går på, at du starter i origo (0,0). Herfra trækker du en stedvektor til et af punkterne på linien, jeg kaldte punktet P. Det andet punkt på linien hedder P0 (jeg taler ikke om dit specifikke stykke, men helt generelt). Så kan du se, at hvis man ganger vektoren P0P med skalaren (tallet) t, som er et reelt tal, så får man hele linien dækket ind, altså ethvert punkt på linien. Din opgaveløsning kommer så til at hedde (x,y) = (2,-3) +t*(-9,-5), som du også har skrevet. Du ville ike have været i tvivl, hvis du havde tegnet det op, så gør det næste gang. Eller rettere gør det nu med denne her.


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Hvis man ikke gider tegne det op, er det jo en generel regel, at en parameterfremstilling et givet ved:

(x,y)=punkt+t*retningsvektor

så det er ikke nødvendigt at tegne, om end det nok giver et bedre billede af, hvad man egentlig laver!


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.