Matematik

Find ligningen for parablen

25. oktober 2009 af MarieAn (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgaven lyder:" En parabel skærer x-aksen i punkterne (-1,0) og (4,0) og y-aksen i (0,4). Find en ligning for parablen."

Kan nogen hjælpe mig med en fremgangsmåde på at løse  opgaven ? -Jeg har tegnet parablen, men synes ikke, jeg kan se andet end at   a = mindre end nul,  og  c = 4.

Jeg vil blive super taknemmelig for et godt redskab til opgavens løsning. Mvh. Marie


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Ligningen kan skrives som y=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne. Brug så at c=4 sammen med de opgivne rødder til at finde a.


Svar #2
26. oktober 2009 af MarieAn (Slettet)

Mange tak for svar. Jeg er på rette spor nu. Mvh. Marie


Skriv et svar til: Find ligningen for parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.