Matematik

differentialregning

26. oktober 2009 af xchristiinex (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal bestemme minimum for en funktion.

Når jeg har diffrentieret og fået x = 1, er det så resultatet til extrema? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej, du skal finde den mindste værdi, som funktionen har, altså f(1), hvis det er det. Prøv at tegne den op!


Svar #2
26. oktober 2009 af xchristiinex (Slettet)

 skal jeg så udregne f(1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja hvis x=1 svarer til mindsteværdien, men jeg spurgte, hvad funktionen hedder f(x) = ??


Svar #4
26. oktober 2009 af xchristiinex (Slettet)

 f(x) = x^2 + (2/x) ,     x > 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

så er f ' (x) = 2x -2/x2 og f '(1) bliver så ?? find den.


Svar #6
26. oktober 2009 af xchristiinex (Slettet)

 jamen så giver f ' (1) = 0 ?

Er 0 så minimum?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal have begge koordinater, Minimum i punktet (1,3), se vedhæftede fil. Du skal selv tegne

Vedhæftet fil:minimum.doc

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.