Matematik

differentialregning

26. oktober 2009 af xchristiinex (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave som lyder:

En funktion f er givet ved f(x) = (3/4)x^4 + x^3 - 3x^2 + 3 

a) Bestem de lokale ekstrema for f(x)

b) Bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen f(x) = c

Er der nogen som kan forklare, hvad jeg skal gøre i b)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=404508


Svar #2
26. oktober 2009 af xchristiinex (Slettet)

øv, det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

Spørgsmål 1 

Lokale ekstrema er maxima og minima så du skal finde de punkter hvor f'(x) = 0


Svar #4
26. oktober 2009 af xchristiinex (Slettet)

 Ja, men hvad så med spørgsmål 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2009 af Isomorphician

Tegn grafen.

Forestil dig at en vandret linje kører op ad y-aksen.

Hvornår skærer linjen f(x)? Og for hvilke værdier skærer den f(x) hhv. 1, 2, 3 eller 4 gange?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

Spørgsmål 2

Definer en ny funktion g(x) = f(x)-c og find rødderne for g(x) = 0


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.