Matematik

dobbeltrod :(

27. oktober 2009 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave:

bestem forskriften for det andengradspolynomiet der har dobbeltroden 4, og som i 1 har værdien -5.

hvis polynomiet har en dobbeltrod da må diskriminanten være 0, men jeg kan ikke komme videre :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

Vent 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2009 af Isomorphician

Udnyt at andengradspolynomiet kan skrives som:

f(x) = a(x - r)2, hvor r er dobbeltroden.

Indsæt x, f(x) og r, og isoler a.


Svar #3
27. oktober 2009 af annarosenvang (Slettet)

så den kommer til at hedde:

-5=a(1-4)^2?

for den kan min lommeregner ihvertfald ikke regne ud..


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2009 af Isomorphician

-5 = a(1-4)2 <=>

-5 = a(-3)2 <=>

-5/9 = a


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

Jeg vil også anvende overstående metode. Jeg har prøvet med de oplyste tal men kan få dem til at passe. Vil du verificere dem.Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2009 af Danielras (Slettet)

Hvad kan du ikke få til at passe?


Svar #7
27. oktober 2009 af annarosenvang (Slettet)

lommeregneren siger error Når jeg bruger solve, og den skulle jo gerne passe?

jeg kan godt forstå din udregning, og jer er enig - men jeg forstår bare ikke at lommeregneren ikke er i stand til at regne den..



Svar #8
27. oktober 2009 af annarosenvang (Slettet)

men hvordan finder jeg så forskriften når jeg har fundet a?


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. oktober 2009 af Danielras (Slettet)

Så indsætter du bare a i:

f(x) = a(x-4)^2

Og det er så forskriften. Du kan evt. vælge at hæve parentesen så ligningen står på den sædvanlige form, men det er ikke nødvendigt.


Skriv et svar til: dobbeltrod :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.