Matematik

ln

28. oktober 2009 af jabas (Slettet) - Niveau: A-niveau

3,5ln(x) = 5 – 2ln(x) => e3,5ln(x)= e5-2ln(x) .....

hvordan er det jeg går videre her, har svært ved at finde frem til det...

hvis nogen kune hjælpe ville jeg være virkelige glad for det..


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

3,5ln(x) = 5 – 2ln(x)

3,5ln(x) + 2ln(x) = 5

5,5ln(x) = 5

ln(x) = 5/5,5

x = e5/5,5


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2009 af peter lind

Brug hellere 3,5*ln(x) = ln(x3,5) og 5-2ln(x) = 5-ln(x2) = ln(5/x2)


Svar #3
28. oktober 2009 af jabas (Slettet)

nu er jeg lidt forvirret, hvilken en af dem er den rigtig metode at bruge.. ???

Det vil også være en stor hjælp at fortælle :)

Mand Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2009 af Isomorphician

Brug svar #1.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

#3 enig brug #1 svar

#2

ln(5/x2)=ln(5)-ln(x2) men det er ikke det der står i opgaven


Skriv et svar til: ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.