Matematik

Mat. hjælp

28. oktober 2009 af studerende07 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Til en klassefest vil eleverne blande 20 liter saftevand.

Hvor meget saft skal der bruges, hvis blandingsforholdet er:

1) 1: 4

2) 1: 7

3) 1:9

4) 1:11

I bogen står: "1:4 betyder 1 del saft og 4 dele vand. 5 dele i alt."

Skal man ikke bare sige 20L /4= 5 L (svar til 1)

20 L / 7 = 2.8 L (svar til 2)

20 L / 9 = 2.2 L (svar til 3)

20 L / 11 = 1.8 L (Svar til 4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Danielras (Slettet)

Nej det er jo netop ikke kun 4 dele men 5 dele. Og en af disse dele er så saft.


Svar #2
28. oktober 2009 af studerende07 (Slettet)

ok, så bliver det sådan her:

1) 20 / 5 =4 L

2) 20 / 8 = 2.5 L

3) 20/ 10 = 2 L

4) 20 / 11 = 1.8 L

Right ?


Svar #3
28. oktober 2009 af studerende07 (Slettet)

Hov, den sidste skal så være 20 / 12 = 1.66 L


Svar #4
28. oktober 2009 af studerende07 (Slettet)

Er det korrekt det hele ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2009 af Danielras (Slettet)

Ja


Svar #6
28. oktober 2009 af studerende07 (Slettet)

ok, takker :-)


Skriv et svar til: Mat. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.