Dansk

Retoriske virkemidler

28. oktober 2009 af miss offer (Slettet) - Niveau: A-niveau

skal skrive en artikel om retorisk virkemidler... nogen som har en et sted.. hjælp  er meget lost


Brugbart svar (10)

Svar #1
28. oktober 2009 af JJ-cool (Slettet)

Du lærer intet ved blot at få en opgave et andet sted fra.
Du må have fået gennemgået retorik og appelformerne: Iøvrigt er det typisk eksamensstof, så du bør sætte dig ind i  emnet.

Etos, som omhandler moral og hvad der er rigtigt/forkert samt om tillid til afsenderen (taleren)
 taleren fortsøger at fremstille sig selv som tillidsvækkende og troværdig
Patos: Som er en appelform, der henvender sig til følelser, og følelsesmæssige reaktioner. Man appellerer til dine sanser - dine følelsesmæssige reaktioner så som vede, medlidenhed, medfølelse osv for at få dig overbevist
Logos: Logisk ræsonneende og faktuel fremstilling af argumenter, hvor man forholder sig til statistikker og fakta som  belæg for holdninger og påstande

Det ahndler altså om måder at overbevise en modtager på, ikke nædvendigvis om sandhed, men om at få dig overbevist om, at jeg har ret.

Er der ikke en artikel, som du skal analysere med henblik på dens retoriske virkemidler?


Brugbart svar (3)

Svar #2
28. oktober 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Du kan komme ind på appelformerne (logos = tale til fornuften, pathos = appellere til følelserne og medlidenhed, epos = autoritet).

Derudover er der retoriske spørgsmål i taler og gentagelser.

Hvis jeg skulle skrive en artikel om retoriske virkemidler ville jeg bruge evt. Kennedys tale i Berlin "Ich bin ein Berliner" eller mere aktuelt en af Obamas taler. Eller hvis du har godt styr på oldtidskundskab, så var Odysseus en god taler.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2009 af MarieElgaard (Slettet)

Se den her gennemgang af de tre appelformer.


Skriv et svar til: Retoriske virkemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.