Matematik

værdimængde

12. januar 2005 af MaTay (Slettet)
davs... jeg har en funktion
f(x)= 2x - 2^x + 2

jeg skal så finde værdimængden af funktionen. okay. så jeg starter med at differentiere f(x) og jeg får:

f'(x) = 2 - 2^x * ln(2)

men så skal jeg sætte f'(x)=0 , og derfra går jeg i stå... jeg har brug for hjælp gutter :D

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2005 af Duffy

Din f' er god nok.

Til resten : brug logaritme-regnereglerne.


Duffy

Svar #2
12. januar 2005 af MaTay (Slettet)

hvordan er de nu?? :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2005 af frodo (Slettet)

2/ln2=2^x

Så gælder det bare om at isolere x

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2005 af Duffy

log(ab)= loga+logb

log(a/b)= loga-logb

log(a^r)= r*loga

log(e)= 1

(her er log den naturlige logaritme)



- That'll be five dollars -


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2005 af Mads123 (Slettet)

Har også en opgave, hvor jeg skal finde værdimængden for en funktion hvor x=[-3;3]\\{1/2}
Hvad er værdimængde.

Mit gæt: Vm(x)=]-uendeligt:uendeligt[

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2005 af Duffy

hvordan ser f(x) ud?????????

Ellers umuligt at sige det!!!!!!!!!!


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2005 af Mads123 (Slettet)

f(x)=((e)^(x))/(2*x - 1)

sådan.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2005 af Mads123 (Slettet)

Ingen smarte der ved det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2005 af Mads123 (Slettet)

Come on. Jeg ved der er nogle af jer der kan finde ud af det :)

Jeg kan sige den afledte funktion er: (.5*(x - 1.5)*(2.71828)^(x))/((x - .5)^(2))

Hvis det hjælper

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2005 af Duffy

Well, så har jeg værdimgd'en:

Vm(f)= R\\]-0,0071124;2.2408445[


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2005 af Duffy

En lidt løs argumentation er:

f(3)= e^/5

f(-3)= -e^(-3)^/7

f(1.5)= 2,2408445

f'(x)=0 i x=1,5


f -> -uendl for x->0,5 fra venstre

f -> uendl for x->0,5 fra højre


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. januar 2005 af Duffy

Se evt også Maple-dump på:

http://www.geocities.com/studieportalen/vaerdimgd.pdf


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. januar 2005 af Duffy

Du er i din opgave nødt til at redegøre for lokale extrema og deres
værdier samt hvor f vokser/aftager vha
en decideret FUNKTIONSUNDERSØGELSE.


Duffy

Skriv et svar til: værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.