Matematik

Isolering

29. oktober 2009 af sweeti14 (Slettet)

Jeg har en opgave/et egnestykke hvor jeg skal isolere a, og jeg kan bare ikke få det til at passe. Nogen der vil hjælpe?

Opgaven lyder: μ=1·0,1+3·0,05+5·0,3+7·0,35+a·0,2=6,4


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af joaquin90 (Slettet)

 Er det i dette udtryk du skal isolere a?:
1·0,1+3·0,05+5·0,3+7·0,35+a·0,2=6,4


Svar #2
29. oktober 2009 af sweeti14 (Slettet)

Ja men får det til det som det helst skulle være i forholdt til den tabel jeg har med andre a værdier


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af cbech (Slettet)

1·0,1+3·0,05+5·0,3+7·0,35+a·0,2=6,4

Gang den ud:

0,1+0,15+1,5+2,45+0,2a=6,4

Isoler a:

0,2a=+6,4-0,1-0,15-1,5-2,45

0,2a=2,2

Divider med 0,2:

a= 2,2/0,2 = 11

//Christoffer


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.