Matematik

Forskrift for Lineær funktion f

29. oktober 2009 af Lundgren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Angiv en forskrift for den lineære funktion f i følgende tre tilfælde, hvor:

a) f(-1)=2 og f(-5)=6

b) f(-1)=5 og f(4)=-10

c) Linjen gennem punkterne (2,3) og (-7, p) har hældningskoefficienten -3, bestem desuden p.
 

Jeg er helt lost, ville være fedt med lidt hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af joaquin90 (Slettet)

a:=(y2-y1)/(x2-x1)

y1=a*x1+b


Svar #2
29. oktober 2009 af Lundgren (Slettet)

mange tak, men kunne du måske udybe det lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af joaquin90 (Slettet)

opg a)

y1=2
y2=6
x1=-1
x2=-5
a:=(6-2)/(-5-(-1))=4/-4=-1

2=-1*-1+b
2=1+b
b=1

y=-1x+1


 


Skriv et svar til: Forskrift for Lineær funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.