Matematik

Forskrift for en lineær funktion

29. oktober 2009 af TiiiA (Slettet)

Heeej.. er der en der kan hjælpe mig?

Opskriv en forskrift for en lineær funktion f der går gennem punktet p og har hældingskoefficienten a?

P(0,4) og a=2

hvad skal man gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af cbech (Slettet)

y=ax+b

Indsæt punktet på x- og y's plads:

4=2*0+b

Isoler b:

b=4

Derfor får du ligningen

y=2x+4


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

P(0,4)=(x,y) og a=2

ret linie har formen y=a*x+b

indsæt x, y og a og find b af den fremkomne ligning


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2009 af Inismona (Slettet)

 Du ved at forskriften for en linær funktion er givet ved f(x) = ax+b.

Da du så ved at ax+b er lig med 4 hvis x er lig med 0, sætter du bare

en ligning op: 2·0+b = 4

Så isolere du b. 

b = 4.

Vupti, så har du forskriften: f(x) = 2x+4


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2009 af Snick (Slettet)

y=a*(x-x0)+y0

Du sætte x koordinaten ind på x0's plads, og y koordinaten ind på y0's plads samt 2 ind på a's plads, og så til sidst gange paratesen ud.


Svar #5
29. oktober 2009 af TiiiA (Slettet)

Okay.. Jeg kan se der er to formler hvilken er rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2009 af JonasE (Slettet)

Forskellige skrivemåder. de er alle rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2009 af Snick (Slettet)

De er i bund og grund ens, så det er lige meget hvilken du vælger, men y=ax+b er nok den nemmeste at begå sig med


Svar #8
29. oktober 2009 af TiiiA (Slettet)

Er der ikke en der kan skrive det lidt mere forstårligt,. Er lidt forvirret


Skriv et svar til: Forskrift for en lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.