Matematik

Hjælp mig. jeg er helt lost!

29. oktober 2009 af ingstrupefterskole (Slettet) - Niveau: 10. klasse

3. Find på et eksempel, hvor Sinus eller Cosinus anvendes til beregning af en ukendt side eller vinkel i en retvinklet trekant. Find tilsvarende på et eksempel hvor tangens benyttes.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af Hindsborg (Slettet)

cosinus(V) = hosliggende katete / hypotenusen

Sinus(V) = modstående katete / hypotenusen

Tangents(V) = Modstående  katete / hosliggende

Lav et eksempel, hvor du udregner en af trekantens sider, eller hjørnets vinkel.


Svar #2
29. oktober 2009 af ingstrupefterskole (Slettet)

okay... Det har jeg gjort hvordan regner man så den her ud? :)


Svar #3
29. oktober 2009 af ingstrupefterskole (Slettet)

En mand står ti meter for foden af et bjerg. Bjergets øst-side helt lodret, og han vil derfor bruge trigonometri for at regne bjergets højde ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2009 af Hindsborg (Slettet)

Får du ikke én til oplysning?


Skriv et svar til: Hjælp mig. jeg er helt lost!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.