Matematik

Differentialregneregler

31. oktober 2009 af PhilipJensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg er udemærket klar over hvordan jeg differentiere en sammensat funktion eller hvordan jeg differentiere to funktioner ganget med hinanden. Men hvis jeg har begge dele i samme funktion, i hvilken rækkefølge differentiere jeg så?

f.eks.

f(x)=ln(x)*2x

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af mathon

differentiation af to funktioner ganget med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2009 af mathon

f '(x) = x-1·(2x) + ln(x)·2 = 2 + 2(ln(x) = 2(ln(x) +1)


Skriv et svar til: Differentialregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.