Matematik

hjælp

01. november 2009 af StineEJ (Slettet)

Om en eksponentielt voksende funktion f gælder, at f(3) = 200 og f(5) = 800

bestem en forskrift for f

^ hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af peter lind

En eksponentiel voksende funktion har formen f(x) = a*ekx. Sæt de 2 funktionsværdier ind og du har 2 ligninger med 2 ubekendte., som du må løse. a går ud hvis du deler de 2 ligninger med hinanden.


Svar #2
01. november 2009 af StineEJ (Slettet)

det kan jeg simpelthen ikke finde ud af :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af peter lind

For eks. f(3) = 200 <-> a*e3k = 200


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.