Matematik

logaritme

01. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

Hej jeg har svært ved at løse denne opgave:

Som et mål for surhedsgraden af en væske benyttes pH-værdien, der defineres som

pH = - log(c)

hvor c betegner koncentrationen af H3O+ - ionen og måles i mol/L (mol pr. liter).

a) Bestem koncentrationen c i en væske med pH = 2,2

b) Gør rede for, at hvis koncentrationen c i en væske gøres 100 gange større, vil pH blive formindsket med 2. 

Jeg ved at i a) skal man isolere c, men hvordan? og hva skal jeg gøre i b)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af peter lind

10-pH =c


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2009 af mathon

surhedsgraden defineres som

pH = -log([H3O+])         dvs minus 10-talslogaritmen til den aktuelle oxoniumionkoncentration og ikke til
                                     den formelle oxoniumionkoncentration, c.

[H3O+] = 10-pH


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af mathon

pH2 = -log(102·[H3O+]1) = -(log(102) + log([H3O+]1)) = -2 - log([H3O+]1) =  - log([H3O+]1) - 2 = pH1 - 2


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.