Matematik

Sandsynlighedsregning

01. november 2009 af Walmart (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved blodtypeundersøgelse har det vist sig, at 42% af den danske befolkning har blodtype O. Vi ser på en forsamling på 12 tilfældigt udvalgte personer. Finder sandsynligheden for hver af følgende hændelser:

a) Netop 5 personer har blodtype O.
b) Netop 2 person har blodtype O.
c) Samtlige 12 personer har blodtype O.
d) Ingen af de 12 personer had blodtype O.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p=0,42 og n=12


Svar #2
01. november 2009 af Walmart (Slettet)

Snakker vi

P(X=r) = K(n,r) * pr * (1-p)n-r

binomial(12, 5)*.42^5*(1-.42)^(12-5) = 0.228543

Eller binomial(12, 5)*(42*(1/100))^5*(58*(1/100))^7 = 0.228543

?

 Hvis jeg tager 12 * 0.42 får vi ca. 5, så jeg kan regne ud at sandsynligheden må være ca. 0.42... men det stemmer ikke med tallet ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af peter lind

Om du skriver 0,42 eller 42/100 er ligegyldig. 12*0,42 er middelværdien og har ikke rigtig noget med de 5 i opgaven at gøre.


Svar #4
01. november 2009 af Walmart (Slettet)

Det har du da egentlig fuldstændig ret i. Tak for det. Er du her i længere tid?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2009 af peter lind

Det kaommer an på hvad du mener med længere tid. Der vil hele tiden være pauser.


Svar #6
01. november 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg fik styr på det; det drejer  sig virkelig om logisk tænkning. Kan jeg kontakte dig igennem et andet medie end dette forum?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2009 af peter lind

Nej


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.