Matematik

andengradsligning

01. november 2009 af himtraldi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Standselængden y for en bil der køre med x km/h, kan med en del forbehold beregnes efter formlen Y=0,25x+0,01x^2. Hvilken fart må bilen højest have hvis standselængden skal være under 65m.

altså 0,01x^2+0,25x+0=65

x er ca. 237,45  men hvordan finder jeg frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

Sæt 0,01x^2+0,25x-65=0 ind i formlen for andengradsligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2009 af Duffy

Uak! Med 237 km's fart er bremselængden MEGET L A N G____________.

Det tal er ikke rigtigt, hvis du har den rigtige formel for bremselængden.

Du skal løse ligningen (uligheden) 0,01x^2+0,25x+0 <= 65

x = ca 69 km/t


Svar #3
02. november 2009 af himtraldi (Slettet)

 tak jeg har løst det nu


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.