Matematik

Lineær Funktion

02. november 2009 af Guven (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med at finde forskriften for A(-4,4) og B(2,1)

Hvordan finder man b?

Jeg ved f.eks. godt hvordan man finder a -    a=y2-y1/x2-x1


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 forskriften hedder y=ax+b ikk? Når du har bestemt a, så indsætter du bare en af punkterne og bestemmer b ...


Svar #2
02. november 2009 af Guven (Slettet)

hvordan bestemmer jeg b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

#2 ved simpel omregning er b=y-ax ... du har bestemt a og kender et koordinatsæt, fx A(-4,4). Så er det bare at indsætte og regne ;-)


Svar #4
02. november 2009 af Guven (Slettet)

b=4-0,5*(-4)=6, Har jeg gjort det rigtigt?


Svar #5
02. november 2009 af Guven (Slettet)

Forskriften er -   y=0,5x+6

Kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

#4 nej ikke helt ... du får a=-½ ikk? så b=4-(-½)*(-4)=4-2=2 ..


Svar #7
02. november 2009 af Guven (Slettet)

Nej jeg får a til ½?


Svar #8
02. november 2009 af Guven (Slettet)

Ja, ja Nu har jeg fundet ud af det, du havde ret det giver -½ :)

Må jeg stille dig et spørgsmål mere det drejer sig om andengradsfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

#7 a=(y2-y1)/(x1-x2)=(1-4)/(2-(-4))=-3/6=-½ eller?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

#8 jeps ... spørg bare, så skal jeg forsøge at svare :-)


Svar #11
02. november 2009 af Guven (Slettet)

Funktionen ger givet ved forskriften g(x) = -x2 -2x + 3

Jeg skulle finde toppunktet og - jeg har fået den til  -3;0

Kan det passe at det giver det? eller har jeg regnet forket ud?

Jeg kan godt skrive hvad jeg har gjort, hvis det er.. ?


Svar #12
02. november 2009 af Guven (Slettet)

Unskyld der skulle stå nulpunkterne


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

#12 du kan da se at g(x)=-x2-2x+3=-(x+3)(x-1) så nulpunkterne er x=-3 og x=1


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

... hvis det ikke er oplagt så brug formlen for bestemmelse af rødderne i et andengradspolynomium ...


Svar #15
02. november 2009 af Guven (Slettet)

Jamen hvis man benytter formlen giver den ikke 1 men 0?

Det kan også godt være at jeg har regnet forket :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

Så vis dine regninger ...


Svar #17
02. november 2009 af Guven (Slettet)

diskriminanten/    d= -22-4*(-1)*3=4-(-12)  =16

T= -(-2)+√16/2*(-1)=-3

T=-2-√16/2*(-1)   =0


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

#17 ... √d=4 så rødderne er x=-(2+4)/2=-3 og x=-(2-4)/2=1 ikk?


Svar #19
02. november 2009 af Guven (Slettet)

Jeg har altså kommet til at bytte om på nulpunkterne og toppunkterne... Undskyld

Dette er formlen for nulpunkterne...


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

... når du regner på nulpunkterne får du vel det samme som mig?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.