Matematik

Finde f'(x) af..

02. november 2009 af FredAstair (Slettet)

Hej SP:

Skal finde f'(x) af f(x)=2/3 x^3+4x^2-4x+1 fordi jeg skal finde monotoniforholdene heraf.

Jeg får f'(x) til at være f’(x)=2x^2+8x-4

Men når jeg prøver at finde f'(x)=0 ved at løse det som andengradsligning går det ikke op. Det er en opgave uden hjælpemidler, jeg tjekkede via CAS og der fik jeg noget kvadratrods noget som jeg umuligt ville kunne være komme frem til i hovedet.

Når jeg skal regne d får jeg det til 96, og det kan jeg ikke tage kvadratroden af i hovedet.

Hvad gør jeg forkert?

Mvh. Esben


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

Jeg får det samme, og jeg er enig i at det er en urimelig opgave at stille uden hjælpemidler.


Skriv et svar til: Finde f'(x) af..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.