Studievejledning

Stx eller Hhx? Hjælp mig..

03. november 2009 af Marss81 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Her er jeg:

Efter 9. begyndte jeg på STX og er nu på andet år. Jeg har arbejdet ret hårdt og får OK karakterer.

Alle mine gamle venner valgte Hhx og de venner jeg siden fik på Stx er nu også flyttet på Hhx.. Jeg er ensom..

Jeg står i det dilemma at jeg gerne vil fuldføre min STX men at jeg er bange for at blive endu mere ensom end jeg allerede er. Jeg mener: Alle siger at de venner du får i denne periode i dit liv, holder du fast i. Men hvad hvis alle ens venner er på hhx? Self har jeg venner på gym, men det er langt fra det samme som "Mine gamle drenge". Jeg kan også mærke på dem at vi snakker mindre og mindre med hinanden.

Jeg er dårlig til matematik og tysk og forstiller mig at jeg kan starte på en frisk ved at flytte skole. Men er det dét værd??

Man skal skifte inden jul, ellers er det for sent.. Så min tid er ved at løbe ud..

Håber der er én eller anden der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2009 af emul0c

 Tjah ved jeg nu ikke om er rigtigt - jeg taler ikke med vanvittig mange fra min gymnasie klasse, for i og med alle starter på noget forskelligt efter gymnasiet, sker det samme ofte som efter folkeskolen, at man så får nye venner osv.  - dette er selvfølgelig ikke tilfældet for alle - men kan da blot se i min omgangskreds, hvor mange af dem der taler med gamle gymnasie venner osv.

Men for at svare på det andet - hvis du ikke er glad for at gå på gymnasiet og hellere vil gå på hhx hvor du dels kender en masse mennesker og dels mener det er mere relevant for dig - så synes jeg da klart du skulle skifte. Jeg ville gerne have skiftet i sin tid, men holdt ud og har da lidt ærgret mig over det nogle gange, at man ikke tog den uddannelse man hellere ville. Plus det måske kommer til at afspejle ens karakterer hvis man ikke er fuld tilfreds med hvor man læser, hvilket i sidste ende kan betyde at man måske mister fremtidige muligheder.

Så for at opsummerer - hvis du vil skifte og kan se en fremtid i at skifte fremfor at blive hvor du er nu, så synes jeg du skal gøre det!


Skriv et svar til: Stx eller Hhx? Hjælp mig..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.