Matematik

halveringskonstanten

03. november 2009 af de-luxe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mit spørgsmål lyder: Det radioaktive stof tritium reduceres med 6% om året.

Hvor mange år går der inden stoffet er halveret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af mathon

m = mo·ax

m/mo = ax

(½mo)/mo = a

(1/2) = 0,94

ln(1/2) = ln(0,94)·T½

= ln(1/2)/ln(0,94)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2009 af Isomorphician

Løs:

0,5 = 0,94x


Skriv et svar til: halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.