Matematik

Differentialligninger

04. november 2009 af fissankp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder som følger kan ikke lige få den gode idé:

a) Bestem den løsning f til differentialligningen

DY/DX=3*Y


der opfylder, at f(0) = 4.
 

Har haft noget i spil med c*e^k*x men kan ikke helt finde ud af det ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af NejTilSvampe

 dy/dx = 3y

 1/y dy = 3 dx

integrer på begge sider og du får

ln|y| = 3x +c 

y = c*e^3x


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.