Matematik

Lineære sammenhæng og proportionalitet

04. november 2009 af hij (Slettet)

hej.
Hvad er forskellen på en lineære sammenhæng og en proportionalitet?
jeg har prøvet at søge inde i google, men det hjalp ikke rigtig.
Jeg ved at man kan finde en lineære sammenhæng ved at sige y=ax+b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af mathon

en lineær sammenhæng mellem x og y
udtrykkes
   y = kx + b                       (med vilje brugt k i stedet for a)

en ligefrem proportionalitet mellem x og y
udtrykkes
   y = kx                             ( med b = 0)                     k kaldes proportionalitetskonstanten

dvs den specifikke lineære sammenhæng hvor b = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af Casabonn (Slettet)

En proportionalitet  har regneforskriften

f(x) = a · x.


Svar #3
04. november 2009 af hij (Slettet)

Men er forskellen så at en proportionalitet ikke er en retlinje ligesom en lineære sammenhæng?
Altså går proportionalitet igennem (0,0) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2009 af mathon

ret linje gennem (0,0)


Skriv et svar til: Lineære sammenhæng og proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.