Matematik

Hjælp til fremskrivningsfaktoren

04. november 2009 af nelarsen (Slettet)

Hej folkens,

Jeg sidder her med en pinlig nem matematik opgave, som jeg ikke kan finde hoved eller hale i.

Opgaven lyder;

"I perioden 1994-04 udviklede timelønnen for en gruppe ansatte sig med 6% om året. Udfyld tabellen nedenfor med hele kr., når timelønnen i 1998 var 274 kr."

Så er det meningen jeg skal bruge fremskrivningsfaktoren, som jeg virkelig ikke forstår. Er der nogle, der kan vise mig hvad resultatet ville være, med brug af denne fremskrivningsfaktor, hvis eksemplet var 1998-2000?

Jeg takker på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af Isomorphician

1998 = 274

1999 = 274*(100 % + 6%) = 274*(106 %) = 274*(1,06) = 290,44

2000 = 290,44*1,06 = 307,87


Svar #2
04. november 2009 af nelarsen (Slettet)

Tak Isomorph. Det er dog ikke fremskrivningsfaktoren ..

Hvis nu jeg skulle finde ud af hvor høj timelønnen var forrige år, ville det så være 274*(0,94) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2009 af Isomorphician

274/1,06


Svar #4
04. november 2009 af nelarsen (Slettet)

Er der en smartere og hurtigere måde at finde frem til f.eks. år 1994, uden at lave alle de mellemregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. november 2009 af Isomorphician

274/(1,064) = ...


Skriv et svar til: Hjælp til fremskrivningsfaktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.