Matematik

integral sub

04. november 2009 af birthe_non (Slettet)

 ∫ x^2 *(x^3-1)^5

u= x^3-1

du/dx= 3x

du/3 = dx

1/3* ∫ x^2 *(u)^5   Jeg kan ikke se hvorfor x^2 skulle gå ud med nget eller forsvinde?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0:  du/dx er forkert. Prøv lige igen.


Svar #2
04. november 2009 af birthe_non (Slettet)

nårh ja 3x^2 .

du/3= dx*x^2 .


Svar #3
04. november 2009 af birthe_non (Slettet)

skal der helst altid være noget der går ud med hinanden i ligningen, før den integreres? hvis der er et produkt i ligningen eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Der er generelt ikke nogen regel, man kan bruge på substitution. Det handler dels om træning og om matematisk kunnen. At differentiere er et værktøj. At integrere er en kunst.

#2: Præcis. Hjælper det dig videre?


Skriv et svar til: integral sub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.