Matematik

Funktionen hjælpe?

04. november 2009 af denhoss (Slettet)

givet funktioner f(x) x^2 + x - 1 og g(x) = -x^2 - 2 * x + 1

a: find de 2 skæringspunkter ?

b: find tangenten til g(x) i det skæringspunkt, som har den mindste x-værdi?

ved ikke hvordan jeg skal starte og gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af peter lind

a. Løs ligningn f(x) = g(x)

b. Ligningen for tangenten i x0 er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af M_Malling (Slettet)

til a havde jeg sat f=g og så få en andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af Yow! (Slettet)

i a'eren skal du sætte de to funktioner lig hinanden og isoler x....

i b'eren skal du bruge tangentligningen...den står i din mat. bog


Svar #4
04. november 2009 af denhoss (Slettet)

Kan i give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af Yow! (Slettet)

a.

f(x) = g(x)

x^2 + x - 1 = -x^2 - 2 * x + 1

isoler x

x = -0,5   eller x = 0


Svar #6
04. november 2009 af denhoss (Slettet)

skal jeg så sætte -0,5 i x plads? og dermed finde x værdien også y?


Svar #7
04. november 2009 af denhoss (Slettet)

hvordan skal jeg finde g(x) mindste skærings punkt i x-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2009 af peter lind

Skæringspunkterne findes ved x=-0,5 og x=0. Såå er det bare at finde den mindste af dem.


Svar #9
05. november 2009 af denhoss (Slettet)

hvordan finder jeg den mindste?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2009 af peter lind

Den mindsta af -0,5 og 0 er -0,5


Skriv et svar til: Funktionen hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.