Matematik

vektorer i rummet

04. november 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg skal finde talloet t, således at vinklem mellem vektor a og vektor b er 60 grader når:

vektor a: (1,1,0) og vektor b= (2,t,1)

Jeg har først prikket vektor a med b og funder 2+t

herefter har jg fundet IaI = √2 og IbI er = √5 + t2

Cos (v) 60 grader = ½

dv.s cos(v)  = ½ = 2+t/ √2 + √5 + t2

Men hvordan kommer jeg videre herfra?

Håber der er nogen der kan hjælpe mig trin for trin.

Kan slet ikke se hvad jeg nu skal


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af peter lind

Det rigtige er at ½= (2+t)/{ kvrod(2)*kvrod(5+t2)}

Gang ligningen med  nævneren og kvadrer de 2 sider. Det vil give en andengradsligning.


Svar #2
05. november 2009 af Rina68 (Slettet)

Synes ikke jeg får det rigtige resultat alligevel. :o(


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2009 af himsen (Slettet)

Hvad for du da?


Svar #4
05. november 2009 af Rina68 (Slettet)

2 tal 3/2 eller 22/6


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2009 af maddse (Slettet)

Det rigtige svar er t  = -4 +√13 eller t = -4 +√13.

Se evt vedhæftede fil

Vedhæftet fil:Svar1.pdf

Svar #6
05. november 2009 af Rina68 (Slettet)

Tak nu kan jeg se det. Sal vist øve mig bedre på gange regler:)


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.