Matematik

HJÆÆLP TIL MATEMATIKOPG.

05. november 2009 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heei, jeg går i 8. klasse, og er igang med at lave en matematik opgave,håber i kan hjælpe, jeg skal have hjælp til følgende:

1. hvor meget ren saft skal der bruges når blandingsforholdet er 1:4?

2.summen af tre på hinanden følgende tal er 201. find tallene. ???

3. En dreng køber 10 liter cola. En cola indeholder 0,25 l. eller 0,50 l. Hvor mange af hver slags køber han, når han i alt køber 27 cola?

4. en familie betaler 500 kr. i el-abonnement og 1,50 kr. pr. kwh. Hvor mange kwh har de brugt, når de i alt betaler 3500 kr. for el?

5. Hvad i al verden er en symmetriakse? og hvad er en median?

6. dollarkursen er 815.
250$ koster________________kr.

7. en bil kører 90 km/t. Hvor langt kan den nå på 20 min? _________________km.

8. hvad er sandsynligheden for at slå mere end 4 med en terning?

...... det er ret meget, men jeg hååber viiiiirkeligt at i/du vil hjælpe.
TUUUUSIND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af Mary2002 (Slettet)

kan kun hjælpe med opgave 6....går også i 8 klasse


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2009 af Mary2002 (Slettet)

6. man siger 100 dollar er 815 kr hvor mange er så 250 dollar??


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

i den første opgave skal du tænke på, at der er 5 del, heraf 1 del saft og 4 dele vand, i den anden siger du x+x+1+x+2=201, det giver tallene 66, 67 og 68, i den næste opgave kalder antal 1/4 liters for x og antal ½-liters for y

i den næste 500 kr. + 1,5 kr/kwh*x = 3500 kr. Løs ligningen m.h.t. x.

Nu kan du starte med disse her


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2009 af Mary2002 (Slettet)

klogt sagt erik morsing du har hjulpet hende og hun skal self. også selv regne lidt på det ellers lære man ik noget:-)....ps jeg er din største fan her i studieportalen du er meget god:-D


Svar #5
05. november 2009 af Ukenddt (Slettet)

- forstår ikk helt ''i den næste opgave kalder antal 1/4 liters for x og antal ½-liters for y''


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det betyder ikke noget, hvad du kalder det, du skal nå frem til to ligninger med to ubekendte


Svar #7
05. november 2009 af Ukenddt (Slettet)

hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

 Du siger: Han køber x cola af den ene slags og y cola af den anden slags, det giver x+y=27, så der der indholdet, den ene flaske rummer 1/4 liter og den anden rummer ½ liter, det giver 1/4x+½y=10. Så løser du disse to ligninger


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. november 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Opgave 1:

1:4 betyder 1 del til 4 del, dvs. 1 dele juice og 4 dele vand.

Hvis man vil lave en liter (5 / 5), skal man således bruge 1000 * 1 / 5 = 200 ml juice og 1000 * 4 / 5 = 800 ml vand.

Opgave 2:

x + x + 1 + x + 2 = 201

x = 66

De tre tal er således 66, 67 og 68, da 66 + 67 + 68 = 201.

Opgave 3:

0,25 l = x.

0,50 l = y.

x + y = 27

0,25x + 0,50y = 10 ⇔ x = 40 + -2y

-y = -13

y = 13

x + 13 = 27

x = 14

Drengen køber således 14 kvartliters og 13 halvliters colaer.

Opgave 4:

500 + 1,5x = 3500

x = 2000

Familien har således brugt 2000 kWh.

Opgaver 5:

815 / 100 * 250 = 2037,50

250$ koster således 2037,50 kr.

Opgave 6:

90 / (60 / 20) = 30

Bilen kan således køre 30 km på 20 min.

Opgave 7:

Der er seks øjne på en terning, hvoraf tallet 4 udgør den ene. Sandsynligheden for at slå 4 er således 1 / 6 * 100 = 16,66666 %
 


Svar #10
07. november 2009 af Ukenddt (Slettet)

Opgave 7:

Der er seks øjne på en terning, hvoraf tallet 4 udgør den ene. Sandsynligheden for at slå 4 er således 1 / 6 * 100 = 16,66666 %
 
hvordan har du fået det til det?
jeg gjorde ''således'' at jeg sagde 4/6 = 0.67 * 100 =66,67% ?? - passer det? for det er jo 'hvor meget er sansynligheden for at slå mere en 4 på en terning?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Jeg har også lavet en fejl i den opgave. Der skal derimod stå følgende:

Der er to øjne over 4 på en terning, nemlig 5 og 6. Sandsynligheden for at slå mere end 4 er således 2 / 6 * 100 = 33,3333333 %


Skriv et svar til: HJÆÆLP TIL MATEMATIKOPG.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.