Matematik

lineær sammenhæng og proportionalitet

06. november 2009 af Chrillebaby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey.

Sidder og laver matematik, og kan ikke finde ud af hvad forskellen på lineær sammenhæng og proportionalitet er?

er der nogle der kan hjælpe?:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=757040&goto=758434#758434


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis forholdet mellem to størrelser er konstant, skrives det P/V = nRT = konstant, eller skrevet på anden måde P=C*V, her har jeg brugt forholdet mellem tryk og volumen ved konstant temperatur. Et andet eksempel på en lineær sammenhæng er y=k*x, grafen fremstiller en ret linie. Prøv selv om du kan finde andre eksempler fra fysikken for eksempel.


Svar #3
06. november 2009 af Chrillebaby (Slettet)

Kan ikke rigtigt finde ud af hvad det konkrete svar er?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

en lineær sammenhæng er det, jeg har skrevet, en proportionalitet kan være både ligefrem og omvendt. For eksempel y*x=1 <=> y=1/x, (x,y)≠(0,0) Omvendt proportionalitet er altså der, hvor to størrelsers produkt er konstant


Skriv et svar til: lineær sammenhæng og proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.