Matematik

afstandsformlen.

06. november 2009 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har regnet på min opgave.

Jeg har to punkter A(2,1) og B(x,5)

Jeg skal bestemme tallet x, således at |AB| = 5

så bruger jeg formlen pythagoras.

(x-2)^2 + (5-1)^2 = 5 ^2

x^2 - 4 + 25 - 1 = 25

x^2 = 25+4-25+1

kvadratrodet til x^2 = kvadratrodet til 5

x= 2.24

jeg ville spørge om jeg har gjort det rigtig?

For jeg er lidt usikker..

Jeg håber I kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du regner "lidt" forkert

(x-2)2 + (5-1)2 = 52

(x2-4x+4)+42=52

x2-4x-5=0

som er en andengradsligning du kan løse ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2009 af mathon

52 = (x-2)2 + (5-1)2

25 = (x-2)2 +16

(x-2)2 = 32

x-2 = ±3

x = 2 ± 3


Svar #3
06. november 2009 af sssl (Slettet)

er du nu sikker på, det skal se således ud?

x^2-4x+4+4^2=5^2

hvorfor skal det være 4x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#3 ja ... grundet kvadratsætningen (a-b)2=a2-2ab+b2 ... men brug svar #2 det er fiksere ;-)


Svar #5
06. november 2009 af sssl (Slettet)

når okay. tak for hjælpen.

Så jeg kan bruge begge metoder ikke også ?


Svar #6
06. november 2009 af sssl (Slettet)

hvorfor står der både - og + 3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#5 jo da ... regner du videre på #1 haves

x2-4x-5=0

(x+1)(x-5)=0

x=-1 eller x=5

x=2±3

... mathon's løsning er elegant, mens min er med "brute force" :-)


Svar #8
06. november 2009 af sssl (Slettet)

Ja. Jeg forstår.

Men forstår ikke, hvorfor I har skrevet.

x= 2 + og - 3?


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#6/8 x=2±3 skal læses x=2-3 eller x=2+3


Svar #10
06. november 2009 af sssl (Slettet)

nåååerh ok.

Kan man ikke bare skrive x = -1 og x= 5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#10 jo da


Svar #12
06. november 2009 af sssl (Slettet)

Okay :D

Tak skal du have.

jeg synes da din er mere overskuelig end Matons.

Jeg forstår ikke hvorfor hans ^2 pludselig forsvinder, ellers ville den også være god nok.

Men Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: afstandsformlen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.