Matematik

differentielkvotienten!

07. november 2009 af what333 (Slettet)

Hej , jeg har brug for hjælp, jeg skal finde differentielkvotienten for f(x) = √(9x-2), og jeg har fundet facit vha. cas.

f’(x) = 9/(2√(9x-2)) . Men det jeg ikke forstår hvordan bliver det til = 9/(2√(9x-2)), da jeg ved at hvis funktionen er √x , så er differentielkvotienten således: 1/(2√x)

. på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Find den i hånden som en sammensat funktion.


Svar #2
07. november 2009 af what333 (Slettet)

men jeg kan ikke finde ud af at regne den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af mathon

f '(x) = 1/(2√(9x-2))·(9x-2)' = 1/(2√(9x-2))·9 = (9/2)·(1/√(9x-2))


Svar #4
07. november 2009 af what333 (Slettet)

Jo, jeg har forstået det, tak !


Skriv et svar til: differentielkvotienten!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.