Matematik

2-gradsligning

08. november 2009 af Anne5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 Jeg har et spørgsmål med denne 2-gradsligning:

3x2-6x=20    kan det godt passe at diskriminanten bliver -204, så der ikke er nogen løsninger til denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af mathon

3x2+ (-6)x + (-20) = 0

a = 3
b = (-6)
c = (-20)

d = b2 - 4ac = (-6)2 - 4·3·(-20) = 36 + 240 = 276>0

dvs. to reelle løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2009 af NejTilSvampe

 (-6)^2 - 4*3*(-20) = 36 - (-240) = 36+240 = +276

husk dine fortegn.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af Blueoil (Slettet)

a = 3

b = -6

c = -20

d = -6 * -6 - (4 * 3 * (-20)) = 276


Svar #4
08. november 2009 af Anne5 (Slettet)

Det havde jeg egentlig også fået den til først, men når man så regner løsningerne ud bliver de 1,77 og -3,77, kan det godt passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2009 af mathon

nej

-1,77 og 3,77


Skriv et svar til: 2-gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.